EOS-Edelsplit;®

JP Infra Advies bemmiddelt en adviseert over de verkoop en de toepassing van EOS-Edelsplit®, een toeslagmateriaal dat vrijkomt bij het produceren van staal in een elektro-oven. Het wordt toegepast in asfaltverhardingen en in elementenverhardingen.

Toepassing in asfalt

Het edelsplit is geschikt voor het geheel of gedeeltelijk vervangen van de gebruikelijke steenfractie in zowel dek- als tussenlagen. Bij toepassing in de deklaag zorgt o.a. het hoge polijstgetal van EOS-Edelsplit® voor een hoge stroefheid ten opzichte van traditionele asfaltverhardingen. Daarbij is er bij verscheidene toepassingen van het mengsel een zeer hoge geluidsreductie waar te nemen.
Bij toepassing in een tussenlaag blijkt dat een weg hogere weerstand biedt tegen vervorming dan conventionele asfaltverhardingen. Deze weerstand is te danken aan de zeer "grillige" vorm van het materiaal.

Toepassing in elementenverhardingen

Vanwege haar warmtegeleidene eigenschappen wordt EOS-Edelsplit® toegepast bij het produceren van betonstraatstenen voor elementenverhardingen. De warmtegeleiding zorgt voor een hoog rendement bij het winnen van energie uit elementenverhardingen.

Fracties

0
2
5
8
11
16

-
-
-
-
-
-

2
5
8
11
16
22

mm
mm
mm
mm
mm
mm

 

U kunt hier de folder downloaden in Adobe Acrobat - formaat (.pdf 1242 kb)